کد خبر: ۹۵۳۶
تاریخ انتشار : ۱۳:۳۷ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۴
مدیر پژوهشی تجهیزات خط و پست پژوهشگاه نیرو خبر داد:
مدیر پژوهشی تجهیزات خط و پست پژوهشگاه نیرو از خیز ایران برای ورود به جمع ده کشور سازنده سامانه های انتقال برق ظرفیت بالا خبر داد.

به گزارش "برق نيوز" مدیر پژوهشی تجهیزات خط و پست پژوهشگاه نیرو از خیز ایران برای ورود به جمع ده کشور سازنده سامانه های انتقال برق ظرفیت بالا خبر داد.

دکتر "مجتبی گیلوا نژاد" اظهار کرد: توسعه سامانه‌های انتقال برق با ظرفیت بالا یکی از طرح‌های در دست اقدام در پژوهشگاه نیرو است.

وی افزود: گستردگي جغرافیایی كشور ایران و توسعه آينده سامانه‌هاي برق در آن در سطح تولید و مصرف برق، نیاز به راه‌اندازي سامانه‌های فوق فشار قوی را در وزارت نیرو ايجاد نمود که پس از آن پژوهشگاه نیرو به عنوان بازوی تحقیقاتی وزارت نیرو فعالیت خود را در اين زمينه آغاز کرد.

وی اظهار داشت: پس از بررسی تجربیات کشورهای دنیا و انجام مطالعات تطبیقی، مطالعات تحقیقاتی و بررسي‌هاي فني خود را آغاز کردیم و چشم‌اندازی به منظور توسعه خطوط انتقال ظرفیت بالا در افق 1404 متصور شدیم که بر اساس آن جمهوری اسلامی ایران توانایی ساخت صنعتی خطوط انتقال فشار قوی را خواهد داشت.

وی با بیان اینکه پیش از افق 1404 باید گام‌هایی را برداریم تا به اهداف خود در آن زمان برسیم، گفت: هم‌اکنون توانایی خوبی برای ساخت خطوط انتقال تا سطح 400 کیلوولت داریم که تقريبا تمام تجهیزات خط را در ایران تولید می کنیم اما به دلیل اینکه تاکنون سامانه فوق فشار قوی در کشور وجود نداشته، مشاوران و پیمانکاران و سازندگان ما تجربه‌ای در این زمینه ندارند که لازم است با حمایت‌های وزارت نیرو این بخش ها در صنعت برق توانمند شوند تا به اهداف پیشرو خودمان برسیم.

گیلوا نژاد تصریح کرد: بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته تکنولوژی‌های مطرح در سامانه‌های انتقال با ظرفیت بالا طی یک درخت فناوری به طور کامل تشریح و مورد تصویب قرار گرفته است و بنا شد که مرکز ملی توسعه فناوری های سامانه انتقال برق با ظرفیت بالا در محل پژوهشگاه نیرو تاسیس شود که کلیه فعالیت‌های تنظیم‌گري و تسهیل‌گري پیرامون خطوط انتقال ظرفیت بالا را مدیریت می‌کند و برای توسعه آن از ظرفیت شرکت‌ها و پیمانکاران استفاده می‌نمايد.

وی با تاکید بر اینکه بر اساس بررسی‌های صورت گرفته ما توانمندی توسعه درون‌زا در بيش از نيمي از فناوری‌های سامانه انتقال فوق فشار قوی را در کشور داریم، گفت: با برنامه‌ریزی صحیح می‌توان بیش از نيمي از فناوری‌های مورد نیاز این سامانه را در این بازه ده ساله کسب کرد، اما برخي از فناوری‌ها هستند که با توجه به عدم جذابيت توسعه فناوري در مورد آنها در درون كشور موضوع خریداری آنها مطرح است.

وی افزود: دسته ديگري از فناوری‌های مورد نیاز در این سامانه به دلیل برخورداری از سطح دانش فنی بسیار پیشرفته به کشور منتقل می‌شود که بدین ترتیب طی این دوران همزمان می‌توانیم به ساخت داخل و انتقال دانش فنی سامانه‌های انتقال فوق فشار قوی روی بیاوریم.

وی با اشاره به این که سامانه‌هاي EHVAC ، HVDC و ادوات FACTS همگي جزء فناوری‌هاي سامانه انتقال برق با ظرفیت‌های بالا محسوب می‌شوند، گفت: ما به این فناوری‌ها نیازمندیم و علاوه بر آن بر اساس اسناد بالادستی به ویژه سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص اقتصاد مقاومتی، وزارت نیرو به توسعه صادرات برق مکلف شده است، بنابراین نیاز داریم که حجم بالایی از انرژی موجود در کشور را به کریدور جنوب- شمال و کشورهای منطقه منتقل کنیم.

وی در خصوص مزایای خطوط انتقال فوق فشار قوی گفت: با ایجاد یک خط انتقال فوق فشار قوی می‌توان حدود 2500 مگاوات توان منتقل کنیم که انتقال این میزان توان با خطوط 400 کیلوولت نیازمند 4 خط انتقال است.

وی با بیان اینکه هزینه ساخت یک خط انتقال EHVAC حدودا 60 تا 70 درصد از ساخت 4 خط 400 کیلوولت کمتر است، گفت: تلفات خط در خطوط انتقال فوق فشار قوی نسبت به خطوط انتقال 400 کیلوولت حدودا بین یک سوم تا یک چهارم کاهش می‌یابد که یک حسن بالایی برای این سامانه‌ها محسوب می‌شود.

گیلوانژاد اظهار داشت: سامانه‌های انتقال فوق فشار قوی نسبت به سایر خطوط انتقال با محیط زیست سازگارتر هستند، چراکه حریم خطوط انتقال فوق فشار قوی نسبت به 4 خط انتقال 400 کیلوولت کمتر است.

وی از طراحی و ساخت یک پایلوت خط انتقال EHVAC در امتداد جنوب به شمال کشور خبر داد و گفت: طی فرآیند احداث و طراحی بخشی از نیازها در داخل و بخشی دیگر نیز از طریق انتقال دانش فنی تامین می‌شود.

مدیر گروه پژوهشی تجهیزات خط و پست پژوهشگاه نیرو طرح‌های خط انتقال را جزو طرح‌های ملی عنوان کرد و گفت: بر اساس سند راهبردی تدوین شده کلیه اقداماتی که لازم است طی افق ده ساله طی شود، به صورت گام به گام پیش‌بینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به رشد بالای مصرف برق در کشور، توسعه خطوط انتقال ظرفیت بالا به پایداری شبکه برق کشور و صنعت برق کشور بسیار کمک می‌کند که با احداث این خط کشور ایران نقش تعیین کننده‌ای در صادرات برق به کشورهای منطقه خواهد داشت.
منبع: پاون
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار