کد خبر: ۲۰۴۷۷
تاریخ انتشار : ۱۱:۳۱ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۵
یک فعال در حوزه نانو با بیان اینکه امکان استفاده از فناوری نانو برای حل مشکل تاسیسات برق خوزستان وجود دارد، گفت: در حال حاضر «پوششهای نانویی فوق آب‌گریز، آسان تمیز‌شونده و خود تمیز‌شونده» برای تاسیسات برق و مقره‌ها وجود دارد.
به گزارش برق نیوز؛ قطعی برق طی هفته گذشته و روزهای اخیر در شهرهای مختلف خوزستان باعث ایجاد مشکلات متعددی برای مردم این استان شده به گونه‌ای که غلظت بسیار بالای گرد و خاک هوا در خوزستان و همراه شدن آن با رطوبت بالای هوا، در نهایت منجر به آسیب به دکلها و پستهای برق استان و قطعی برق بسیاری از شهرهای خوزستان شده است.

در پستهای برق و دکلهای انتقال برق فشار قوی، برای نگه داشتن و اتصال سیم برق به دکل از قطعه‌ای استفاده می‌شود که هم عایق باشد و برق را به دکل که فلزی است، انتقال ندهد و هم دارای استحکام بالایی باشد که تحمل وزن کابلها را داشته باشد، برای این کار از قطعاتی استفاده می‌شود که به آن «مَقَرِه» می‌گویند.

مشکل کنونی قطعی برق خوزستان مربوط به ترکیب رطوبت با گردوخاک نشسته روی مقره‌ها و تاسیسات برق است که لایه‌ای از گل با خاصیت رسانندگی ایجاد کرده و جریان الکتریسیته موجود در سیمها به دکلهای برق منتقل می‌شود؛ با وجود اینکه در ابتدا به نظر می‌رسد راهی برای از بین بردن گرد و غبار نشسته بر روی مقره‌ها و تاسیسات به جز شستشوی آنها در این مواقع وجود ندارد اما در جریان بحران اخیر خوزستان، راهکار ساده‌ای که مورد غفلت قرار گرفته، «فناوری نانو» است که سالهاست این فناوری در اختیار کشورهای مختلف قرار دارد.

در توضیح این مطلب باید گفت که در حال حاضر در تمام دنیا برای مکانهایی مانند نمای ساختمانهای بلندمرتبه که از نمای شیشه‌ای در آنها استفاده شده همچنین برای شیشه  و بدنه اتومبیل، ظروف آشپزخانه، انواع پارچه و ... که در معرض گرد و خاک، گل و لای، آب و انواع آلودگیها و آلاینده‌ها قرار دارند از لایه‌ای از مواد «خودتمیزشو» استفاده می‌شود.

این مواد یا در کارخانه سازنده و حتی توسط مصرف‌کنندگان بر روی سطوح مورد نظر به‌صورت لایه‌ای خیلی نازک اسپری می‌شوند؛ این مواد پس از خشک شدن، سطوح موردنظر  را در مقابل هر نوع جذب آلودگی و مواد خارجی، حفظ می‌کنند و دیگر آب، روغن، گرد و خاک و ... امکان جذب و نشستن بر روی این سطوح را نخواهند داشت.

برای بررسی امکان اجرایی استفاده از این فناوری در تاسیسات برق و مشکل ایجاد شده در قطعی برق خوزستان، گفت‌وگویی با عباس غلامی؛ یکی از فعالان حوزه تولیدات نانو در قالب شرکتی دانش‌بنیان داشتیم که در ادامه آمده است.

عباس غلامی  درباره امکان استفاده از فناوری نانو در تاسیسات برق از جمله در مقره‌ها برای حل مشکلاتی نظیر قطعی برق که هم‌ اکنون در خوزستان شاهد آن هستیم، اظهار کرد: در حال حاضر «پوششهای نانویی فوق آب‌گریز، آسان تمیز‌شونده و خود تمیز‌شونده» را برای مقره‌ها وجود دارد.

وی افزود: علاوه بر این می‌توانیم در مقره‌ها لایه عایق رزینی ایجاد کنیم که تا مدت 15 سال هیچ اتفاقی نه تنها در شرایط گرد و غبار و رطوبت بلکه در شرایط بارش سنگین برف و تگرگ هم که می‌توانند نقش هادی را داشته باشند، دچار سانحه‌ای نمی‌شوند.

غلامی خاطرنشان کرد: در پوششهای تمیزشونده، لایه‌ای با پوشش نانویی ایجاد می‌شود که در بارندگی و آبی که به سطح می‌رسد، آب زاویه بالای 150 درجه پیدا می‌کند و که به آنها اصطلاحاً فوق آبگریز می‌گویند؛ در نهایت زمانیکه آب در مسیرش به سمت پایین حرکت می‌کند، می‌تواند هر نوع آلودگی را با خود جمع کرده و سطح را مثل روز اول تمیز کند.


انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
صدای خوزستان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۲۷ - ۱۳۹۵/۱۲/۰۳
0
0
برق نیوز سلام,
مشکل بحران مدیریت توزیع برق خوزستان و اهواز و برق منطقه ای وگرنه باد و بارون و خاک رو همه جا هست
لطفا اول تحقیق کنید بعد انتصاب که توی دوسال اینطور همه رشته ها پنبه نشه
واقعا برای زحمات امثال مهندس اسدیان متأسفیم که نتیجه اش دسته اینا افتاد
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار