کد خبر: ۲۲۸۵۱
تاریخ انتشار : ۱۴:۱۶ - ۳۰ خرداد ۱۳۹۶
مدیرکل خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت از برنامه ریزی وزارتخانه برای استفاده از پنج هزار دستگاه تاکسی، ۵۰۰ تا هزار دستگاه اتوبوس و ۱۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی در صورت تصویب دولت خبر داد.
به گزارش برق نیوز، معضل گرمایش کره زمین از یک سو و افزایش آلاینده‌ها در فضای کلان‌شهر‌ها از سوی دیگر، موجب شده است بسیاری از دولت‌ها تولید خودروهای پاک را در دستور کار خود قرار داده و با ارائه مشوق به خودروسازان سعی کنند سهم کشور خود را در رقابت جهانی تولید این خودرو‌ها افزایش دهند.

در نتیجه چنین فضایی در صنعت خودرو جهان، روند تولید خودروهای برقی بیش از پیش سرعت گرفته و رقابت جدیدی بین شرکت‌های خودروسازی و کشور‌ها در تولید این نوع خودرو‌ها در گرفته است. این روند مثبت نه تنها می‌تواند نقش قابل‌توجهی در بهبود کیفیت هوای کلان‌شهر‌ها ایفا کند، بلکه می‌تواند باب جدیدی در اقتصاد کشور‌ها بگشاید.

در همین پیوند «امیرحسین قناتی» مدیرکل خودرو و نیرو محرکه وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: تولید خودروهای برقی در همه جای جهان مستلزم وجود یک سری زیرساخت هاست، در این زمینه وزارت صنعت، معدن و تجارت برنامه‌های خود را به دولت ارائه کرده است.

وی گفت: در این خصوص لازم است تا اقدام هایی از سوی ارگان‌های مختلف و دستگاه‌های ذیربط از جمله شهرداری‌ها و وزارت نیرو درخصوص تامین انرژی، محل ایستگاه‌های شارژ، ارائه تسهیلات به خریداران این خودرو‌ها و ... انجام شود.

قنانی با بیان اینکه در فاز نخست خودروهای عمومی نظیر تاکسی ها، اتوبوس‌ها و موتورسیکلت‌های برقی در نظر گرفته شده اند و با توجه به قیمت نسبتا بالاتر آن‌ها در مقایسه با خودروهای معمولی، در همه جای جهان مشوق‌ها و تسهیلاتی به تولیدکنندگان و خریداران این خودرو‌ها اختصاص می‌یابد.

وی تصریح کرد: در صورت تصویب شدن برنامه اشاره شده، در فاز نخست پنج هزار دستگاه تاکسی، ۵۰۰ تا هزار دستگاه اتوبوس و ۱۰ هزار دستگاه موتورسیکلت برقی خواهیم داشت.

پیشتر «محسن صالحی نیا» معاون امور صنایع وزارت صنعت، معدن و تجارت  گفته بود، در زمینه خودروهای برقی که با سیستم شارژ مستقیم (Plog in) کار می‌کنند، نیازمند تامین زیرساخت هستیم.

وی خاطرنشان کرد: آیین نامه‌ای در همین زمینه برای شیوه‌های شارژ و سرویس دهی این خودرو‌ها تنظیم شده که در کمیسیون اقتصادی دولت در دست بررسی است.

در همین پیوند، «هوشنگ فلاحتیان» معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی گفت: وزارت نیرو با توسعه کاربرد خودروهای برقی کاملا موافق است و در این زمینه انجام هر گونه کمک و مساعدت را مورد توجه قرار خواهد داد.

به گفته این مقام مسئول، وزارت نیرو درخصوص ایجاد زمینه لازم برای تامین انرژی برق مورد نیاز این خودرو‌ها در منازل مسکونی یا محیط‌های عمومی آمادگی دارد.

وی بیان داشت: اگر شهرداری یا سایر مراجع ذی ربط مبادرت به ساخت جایگاه‌های سوخت رسانی برق و مکان‌های شارژ خودرو‌ها کند، وزارت نیرو آمادگی دارد تا نسبت به تامین انرژی مورد نیاز اقدام لازم را به انجام برساند.
 
بیستم فروردین ماه امسال نمایندگان مجلس شورای اسلامی خودروهای برقی- بنزینی (هیبریدی)، موتورسیکلت و خودروهای الکتریکی تولید داخل کشور را از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف کردند.

براساس ماده ۹ لایحه هوای پاک، وزارت کشور با همکاری وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و امور اقتصادی و دارایی (گمرک جمهوری اسلامی ایران) موظف شد زمینه نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی شهری با اولویت شهرهای بالای دویست هزار نفر جمعیت را ظرف مدت پنج سال از طریق منابع درآمدی ماده ۶ همین قانون از طریق کمک بلاعوض، یارانه، تسهیلات یا صفر نمودن سود بازرگانی واردات خودروهای برقی- بنزینی (هیبریدی) و خودروهای الکتریکی و موتورسیکلت برقی، به انجام برساند.
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار