کد خبر: ۲۵۶۱۰
تاریخ انتشار : ۱۰:۴۰ - ۲۶ شهريور ۱۳۹۶
اینترلاک اینترلاک به معنای قفل درونی و چفت وبست است. اینترلاک الکتریکی بین دو بریکر ۴۰۰ ولت ترانسهای کمکی (مصرف داخلی)، بدین ترتیب است که همیشه فقط یک بریکر می‌تواند در حالت وصل باشد.
سرویس آموزش و آزمون برق نیوز: اینترلاک الکتریکی بین دو بریکر ۴۰۰ ولت ترانسهای کمکی (مصرف داخلی)، بدین ترتیب است که همیشه فقط یک بریکر می‌تواند در حالت وصل باشد.
 
اینترلاک‌های الکتریکی در پست Kv۲۳۰ / ۴۰۰ چهلستون اصفهان 
 
اینترلاک‌های الکتریکی در پست Kv۲۳۰ / ۴۰۰ چهلستون اصفهان، به شرح زیر می‌باشد:
 
الف) قسمت ۲۳۰ کیلوولت:
 
سکسیونرهای ارت هرخط، با سکسیونر سرخط همان خط، بدین صورت که؛ سکسیونر ارت خط، در صورتی بسته و یا باز می‌شود که سکسیونر سرخط، باز باشد.v سکسیونر سرخط با کلید خط و سکسیونر ارت خط، بدین صورت که؛ سکسیونر سرخط در صورتی باز می‌شود که کلید خط قطع باشد و همچنین در صورتی بسته می‌شود که کلید خط قطع بوده و سکسیونر ارت خط نیز، باز باشد.
 کلیدخط با سکسیونر سرخط و یکی از سکسیونرهای متصل به باس‌بار (سکسیونری که کلیدو در نتیجه خط را، به یکی از باس‌بار‌ها متصل می‌کند)، بدین صورت که؛ زمانی کلید از اتاق فرمان، وصل می‌شودکه سکسیونر‌های یاد شده، بسته باشندو زمانی کلید از محوطه بسته می‌شود که سکسیونرهای مذکور باز باشند.

نکته: شرایط عمومی‌همه‌ی کلیدهای قدرت:
 
نخست اینکه‌برای باز کردن کلید، اینترلاکی وجود ندارد.
 
دوم اینکه، تمامی کلیدهای ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلوولت برای بسته شدن نیاز به چک سنکرون دارند ودر صورتی که این رله بای‌پاس نشده باشد، این موضوع را نیز می‌توان به عنوان یک نوع اینترلاک تلقی نمود.
 
موضوع دیگر اینکه بستن کلید در محوطه فقط با شرط باز بودن سکسونرهای مربوطه امکان‌پذیر است (یکی از دلایل آن عدم امکان چک نمودن شرایط سنکرون بودن در محوطه می‌باشد) و موضوع آخر اینکه در بعضی از پستها، [مثل پستهای کژولکس]، امکان قطع نمودن کلید از اتاق فرمان، در شرایطی که سکسیونرهای مرتبط با آن باز باشد، وجود دارد (مثال: در موقع تعمیرات، کلید را قطع و سکسیونرهایش را باز می‌کنیم، حال کلید را از محوطه و در شرایط باز بودن سکسیونرهایش، وصل کرده و آنرا در حالت ریموت قرار می‌دهیم) ولی در برخی دیگر از پستها، مثل پست چهلستون، این مساله تعریف نشده است.
 
کلید ورودی به باس‌بار Kv ۲۳۰، با یکی ازسکسیونرهای باس‌بار و سکسیونر ترانس، بدین صورت که؛ این کلید در صورتی فرمان وصل خواهد گرفت که سکسیونر ترانس و یکی از سکسیونرهای متصل به باس بار Kv۲۳۰، بسته شده‌باشند. همچنین تا این کلید قطع نشود، سکسیونر متصل به باس بار Kv۲۳۰، باز و یا بسته، نخواهد شد.v کلید کوپلاژ بین باس‌بارهای Kv۲۳۰، با سکسونرهای طرفینش، بدین صورت که تا این سکسونر‌ها بسته نشوند، کلید فرمان وصل نخواهد گرفت و همچنین تااین‌کلیدقطع‌نشود، این‌سکسیونرها بازویابسته، نخواهندشد.
 
ب) قسمت ۴۰۰ کیلوولت:
 
در حال حاضرسیستم پست چهلستون در قسمت ۴۰۰ کیلوولت، بصورت یک‌ و نیم کلیدی ناقص می‌باشد، بطوری‌که هر خط توسط یک کلید به باس‌بار ۹۱ و بوسیله کلید دیگری به باس‌بار ۹۲، متصل است. وضعیت‌اینترلاک سکسیونرهای ارت، همانند‌قسمت ۲۳۰ کیلوولت پست می‌باشد. سکسیونر سرخط با هردو کلیدمربوط به آن (که ارتباط خط را با باس‌بار‌ها برقرار می‌کند) و همچنین با سکسیونر ارت خط اینترلاک دارد، بدین صورت که تا این کلید‌ها قطع نشوند و همچنین سکسیونر ارت خط باز نباشد، سکسیونر سرخط باز یا بسته نخواهد شد.
 
کلیه کلیدهای ۴۰۰Kv برای وصل شدن، با حالت باز سکسیونرهای طرفین خود، اینترلاک دارند، همچنین تا کلید‌ها قطع نشود، سکسیونرهای طرفین آن‌ها، اجازه باز یا بسته شدن ندارند. (در شرایط فرمان از اتاق کنترل)
 
اینتر لاکهای باز کردن سکسیونر ترانس، به منظور قطع ترانس، عبارتند از:

- قطع کردن کلید ورودی به باس‌بار ۲۳۰Kv

- قطع کردن کلید ۲۰Kv ورودی به ترانس ز. (G.T)

- قطع کردن کلیدهای باس‌بار ترانس (کلیدهای ارتباط دهندة ترانس به باس‌بار) v.
اینترلاکهای بستن سکسیونر ترانس، به منظور وصل ترانس، عبارتند از:

- بازبودن سکسیونر ارت ترانس

- بازبودن سکسیونر ارت شینه‌های ۲۰Kv ورودی به کلید ۲۰Kv

- قطع بودن کلید ورودی به باس‌بار ۲۳۰Kv قطع بودن کلید ۲۰Kv ورودی به ترانس زمین (G.T) قطع بودن کلیدهای باس‌بار ترانس (کلیدهای ارتباط دهندة ترانس به باس‌بار)

اینترلاک باز کردن و یا بستن سکسیونر ارت ترانس، باز بودن سکسیونر ترانس است.
 اینترلاک باز و بسته کردن سکسیونر ارت شینه‌های ۲۰Kv ورودی به کلید ۲۰Kv، قطع کلید ۲۰Kv می‌باشد و کلید مربوطه نیز در صورت باز بودن این ارت، قادر به وصل شدن است.v تا سکسیونر راکتور باز نباشد، سکسیونر ارت راکتور، قادر به باز یا بسته شدن نیست. سکسیونر راکتور، با‌سکسیونرارت‌راکتوروهمچنین‌سکسیونرسرخط‌ مربوطه (سکسیونر سر خطی که شامل راکتور است) اینترلاک دارد، بدین صورت که؛ تا زمانی‌که سکسیونر ارت راکتور و سکسیونر سر خط مربوطه باز نباشند، سکسیونر راکتور اجازه باز یا بسته شدن، ندارد.
 
در برخی مواردخاص، مثلا موقعی که به کلید فرمان قطع داده‌ایم، ولی یکی از پلهای کلید قطع نشده است و در این حالت کلید فرمان وصل هم نمی‌گیرد (برای بازگشت به حالت اولیه)، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به کلید و همچنین رفع مشکل بوجود آمده، توسط گروه تعمیرات اینتر لاک حالت باز شدن سکیونرهای طرفین کلید، توسط سلکتور به خصوصی، بای‌پاس شده و با باز شدن سکسیونرهای مربوطه، کلید از سیستم ایزوله می‌شود.
 

ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار