کد خبر: ۳۲۴۸۹
تاریخ انتشار : ۱۲:۳۸ - ۲۴ خرداد ۱۳۹۷
سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس گفت:با اشاره به اینکه اگر بخواهیم از پنل‌های خورشیدی استفاده کنیم باید ما به التفاوت قیمتی آن را یارانه بدهیم اظهار داشت: حداکثر مبلغی که می‌توانیم یارانه بدهیم نهایتاً ۶۰۰ میلیارد تومان است، ولی مابقی هزینه‌ای که در برمی گیرد در بودجه دیده نشده است که بخواهیم پرداخت کنیم، مگر برق را گران کنیم که بخواهیم هزینه مصرفی را از مردم بگیریم که این در شرایط فعلی امکان پذیر نیست.

به گزارش برق نیوز، اسدالله قره خانی ،سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه برخی ارگا‌های دولتی در قالب بخش خصوصی اقدام به تولید انرژی برق می‌کنند گفت: وزارت نفت سوخت مجانی می‌دهد تا بخش خصوصی برق تولید کند و به وزارت نیرو بفروشد.

قره خانی در خصوص ترانزیت برق کشور گفت: موقعیت کشور ما از لحاظ ژئوپلتیک به طوری قرار گرفته است که می‌توانیم ترانزیت برق را داشته باشیم، که این موضوع خود مزیتی برای کشور است ضمن آنکه تاکنون در زمان‌هایی که پیک بار مصرف ما زیاد است و کشور‌های دیگر نیاز ندارند ما از آن‌ها برق گرفتیم و در وقتی که پیک بار آن‌ها زیاد می‌شود ما به آن‌ها برق داده ایم.

وی در خصوص احداث نکردن نیروگاه و استفاده نکردن از توان داخلی برای تامین انرژی مورد نیاز در کشور اظهار داشت: این روش غیر ضروریست چرا که صرفه اقتصادی نخواهد داشت، زیرا تاسیس پنج نیروگاهی با تامین هزار مگاوات برق آن هم برای مدت ۳ ماه که زمان پیک ما می‌باشد توجیه اقتصادی ندارد، از طرفی هر عقل سلیمی می‌گوید اگر بتوانیم به طریقی نیاز متعارف مصرفی کشور را تامین کنیم می‌توان به جای ساختن نیروگاه که پنج میلیارد دلار هزینه دارد برق را وارد کنیم.

قره خانی در توجیح دلایل خرید برق از کشور‌های دیگر با اشاره به منفعت اقتصادی حاصل از خرید آن از کشور‌های دیگر اظهار داشت: مهمترین این موضوعات تبادلات اقتصادی است چرا که این موضوع هدف بوده است، مضافاً بر این که ما در برخی از ماه‌ها در سال کمبود برق داریم، لیکن بخشی از این انرژی را در تابستان از ترکمنستان بخشی دیگر را ازکشور‌های آذربایجان و ارمنستان خریداری میکنیم؛ از سویی مصرف این کشور‌ها در زمستان افزایش پیدا می‌کند که ما به آن‌ها می‌دهیم.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص استفاده نکردن وسیع از پنل‌های خورشیدی و تامین منابع مورد نیاز در داخل کشور ابراز کرد: سرمایه اولیه پنل‌های خورشیدی مورد نیاز به مراتب بالاتر از انرژی حرارتی است و باید سرمایه گذار در این بخش ورود کند و چرخه آن را به حرکت درآورد، اما متاسفانه به دلیل بالا بودن هزینه کسی در این حوزه ورود نمی‌کند.

وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم از پنل‌های خورشیدی استفاده کنیم باید ما به التفاوت قیمتی آن را یارانه بدهیم اظهار داشت: حداکثر مبلغی که می‌توانیم یارانه بدهیم نهایتاً ۶۰۰ میلیارد تومان است، ولی مابقی هزینه‌ای که در برمی گیرد در بودجه دیده نشده است که بخواهیم پرداخت کنیم، مگر برق را گران کنیم که بخواهیم هزینه مصرفی را از مردم بگیریم که این در شرایط فعلی امکان پذیر نیست.

قره خانی در خصوص تولید برق توسط بخش خصوصی و ورود آن به مدار‌ها بیان کرد: ما در کشور بخش خصوصی داریم که برق تولید می‌کند و به وزارت نیرو می‌فروشند، البته در این نوع قرارداد یک نوع حق العمل است که دریافت می‌کنند بطوری که سوخت را بطور مجانی از وزارت نفت دریافت کرده و آن را پس از فرآیند‌های تولید به برق تبدیل می‌کنند و بابت هر کیلو وات ساعت طبق قرارداد منعقد شده برق را به وزارت نیرو میفروشند.

وی افزود: بخش خصوصی در حدود ۱۲ هزار مگاوات برق تولید می‌کند.

سخنگوی کمیسیون انرژی در خصوص اینکه، بخش خصوصی در این حوزه از چه ارگان‌هایی تشکیل شده ابراز کرد: ارگانی‌هایی مانند بنیاد مستضعفان و سازمان بازنشتگان کشوری و... هستند که نیروگاه‌هایی به آن‌ها واگذار شده و به عنوان بخش خصوصی در این حوزه در حال فعالیت هستند.

 
منبع: ایسکانیوز
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار