کد خبر: ۳۲۸۸۱
تاریخ انتشار : ۰۹:۵۹ - ۱۴ تير ۱۳۹۷
وقتی برق قطع می‌شود مسئله فقط تحمل تاریکی نیست؛ یخچال و فریزر از کار می‌افتند و یخ همه مواد غذایی فریز شده شروع به آب شدن می‌کند. اگر در مناطق گرم زندگی می‌کنید، دستگاه‌های تهویه هوا و پنکه‌های برقی جای خود را به پنکه‌های کوچک باتری خور می‌دهند و چراغ قوه‌ها از کشو‌ها بیرون می‌آیند و باید بنشینید و منتظر آمدن برق بشوید...
به گزارش برق نیوز، وقتی برق قطع می‌شود مسئله فقط تحمل تاریکی نیست؛ یخچال و فریزر از کار می‌افتند و یخ همه مواد غذایی فریز شده شروع به آب شدن می‌کند. اگر در مناطق گرم زندگی می‌کنید، دستگاه‌های تهویه هوا و پنکه‌های برقی جای خود را به پنکه‌های کوچک باتری خور می‌دهند و چراغ قوه‌ها از کشو‌ها بیرون می‌آیند و باید بنشینید و منتظر آمدن برق بشوید. معمولا قطعی برق ناشی از حوادثی است که به خطوط انتقال برق آسیب می‌زنند و مشکل یکی دو روزه برطرف می‌شود، اما در مواردی مثل طوفان‌های زمستانی ممکن است تا هفته‌ها برق نداشته باشید.

۱. راهکار‌های اضطراری مخصوص خانه خودتان را پیش بینی کنید

نواحی مختلف مشکلات متفاوتی را در قطعی برق پیش رو دارند. نواحی سرد و یخبندان با نواحی استوایی که معمولا دستخوش طوفان می‌شود فرق می‌کند. همین طور مشکلاتی که در این مواقع گریبانگیر مناطق شهری می‌شود با نواحی روستایی تفاوت می‌کند. پس با توجه به این که خانه شما در چه منطقه و شرایطی واقع شده است، باید راهکار‌های مخصوص به خودتان را از قبل پیش بینی و برای انجام آن‌ها آماده باشید.

۲. غذا‌های فاسد شدنی را بپزید

اگر در ناحیه‌ای هستید که با قطع برق افزایش دمای هوا مشکل ساز خواهد شد، ابتدا مواد غذایی که احتمالا سریع‌تر از بقیه فاسد خواهند شد را از فریزر خارج کرده و بپزید و مصرف کنید.

۳. غذا‌هایی با تاریخ مصرف زیاد که نیازمند نگهداری در یخچال نیستند

اگر غذا‌هایی داشته باشید که حتی نیاز به پختن هم ندارند که معرکه است:

غذا‌هایی مثل کنسرو‌های گوشت، ماهی، سوپ، سبزیجات و کمپوت میوه‌ها و آبمیوه در این مواقع خیلی به درد می‌خورند و می‌توانید ماه‌ها آن‌ها را نگهداری کنید. کلوچه، شیرینی و تنقلات برای بچه‌ها هم لازم می‌شود. البته یادتان باشد که تا غذا‌های فاسد شدنی را تمام نکرده اید یا به دلیل فاسد شدن غیرقابل استفاده نشده اند، به این خوراکی‌ها دست نزنید.

برای اینکه دوام مواد غذایی فاسد شدنی را بیشتر کنید، از باز کردن بی مورد در فریزر اکیدا خودداری کنید. حتی وقتی برق قطع می‌شود، هوای درون فریزر برای مدتی سرد باقی می‌ماند، اما هر چقدر بیشتر در آن را باز و بسته کنید، به فاسد شدن سریع‌تر غذا‌های خود کمک کرده اید! سعی کنید تا آنجا که می‌توانید همه مواد غذایی درون فریزر را با هم بسته بندی کنید، تا برودت کمتری نیاز داشته باشند.

۴. یک روش اضطراری جهت پختن غذا و جوشاندن آب در نظر داشته باشید

یک گاز پیک نیکی ایده خوبی است (نحوه استفاده ایمن آن را یاد بگیرید). یک منقل کباب پزی هم فکر خوبی است، اما آن را داخل خانه استفاده نکنید! (شما که نمی‌خواهید با گاز دی اکسید کربن خودکشی کنید!) کبریت را فراموش نکنید. همیشه به اندازه کافی کپسول گاز پیک نیکی در خانه داشته باشید تا اگر شرایط اضطراری به طول انجامید به مشکل نخورید.

در حقیقت آب بسیار مهم‌تر از غذاست و اگر منبع تهیه آب شما از یک موتور پمپ آب تغذیه می‌کند، در مواقع قطعی برق با مشکل مواجه خواهید شد. تا آنجا که می‌توانید آب ذخیره کنید. حتی وان حمام و سطل‌های تان را هم پر آب کنید تا از آن برای سیفون توالت و شستشو و ... استفاده کنید.

نحوه تهیه آب آشامیدنی از آب‌های غیرقابل شرب را (برای روز مبادا) بیاموزید.

۵. از قبل به روش‌های جایگزین سرمایش و گرمایش خانه تان (بسته به آب و هوای منطقه‌ای که در آن زندگی می‌کنید) در مواقع نبود برق بیندیشید

اگر در خانه تان اجاق هیزمی دارید، همیشه مقدار زیادی هیزم ذخیره کنید. پنکه‌های کوچک باتری خور به درد همین مواقع می‌خورند. اگر آب کافی در دسترس است، دوش گرفتن هم می‌تواند یک روش خنک سازی در نظر گرفته شود. اگر در مناطقی ساکن هستید که دارای گاز طبیعی یا پروپان هستند، برای خانه تان شومینه‌ای گازسوز نصب کنید که سیستم جرقه زنی اش با باتری کار کند. اصلا بهتر نیست برای مواقع نبود برق، از الان به فکر تهیه یک ژنراتور گاز سوز باشید؟

۶. خانه خود را به سیستم اتوماتیک روشنایی اضطراری مجهز کنید تا وقتی برق رفت، همه جا ظلمت نشود!

بسیاری از لامپ‌های روشنایی اضطراری معمولی که در بازار یافت می‌شوند، به دیوار آشپزخانه یا پذیرایی تان جلوه بدی می‌دهند و عموما هم بعد از ۹۰ دقیقه ذخیره انرژی شان تمام می‌شود.

سعی کنید لامپ‌های اضطراری هوشمندی پیدا کنید که به صورت اتوماتیک رفتن برق و تاریکی مطلق را تشخیص دهند، در غیر این صورت قبل از اینکه با چنین شرایطی مواجه شوید، ذخیره خود را هدر داده و بی استفاده خواهند شد.
لامپ‌های ایمنی اضطراری نسل جدید که وارد بازار شده اند، می‌توانند برای مدت‌های طولانی جوابگوی نیاز شما باشند چرا که از تکنولوژی‌های نوین LED و باتری‌هایی با حجم بالای ذخیره انرژی برخوردارند.

برای یافتن لامپ‌های ایمنی اضطراری که شکل ظاهری چشمنوازی داشته باشند، وبگردی کنید و به دنبال انواعی باشید که بتوانید در همه اتاق‌ها و مکان‌های خانه تان از آن استفاده کنید، مخصوصا آشپزخانه و سرویس که دوتا از محل‌های ضروری هر خانه‌ای هستند.

۷. گاهی اوقات برق رفتن حاوی پیام «بیرون زدن از خانه!» است.

چطور است به یک فروشگاه بزرگ سری بزنید یا بروید سینما! حتی می‌توانید شام خود را در یک رستوران یا فست فود میل کنید.

اگر بارش برف یا وزش طوفان زمین گیرتان نکرده یا خدا نکرده احوال تان خوش نیست و در بیرون هم امنیت برقرار است، چه دلیلی وجود دارد که در مواقع نبود برق در خانه بمانید و با نبود تهویه و شرایط دشوار سر کنید؟! پس تا وقت هست از خانه بیرون بزنید، چرا که وقتی دیروقت شد خواه ناخواه مجبورید در خانه بمانید.

۸. اگر از پس هزینه اش بر می‌آیید یک ژنراتور سیار تولید برق یا باتری ذخیره برق قابل حمل تهیه کنید

برق مصرفی چند مورد از نیاز‌های اساسی تان مثل چراغ مطالعه، پنکه، لپ تاپ، موبایل و رادیو را می‌توانید با این منابع تولید و ذخیره برق تامین کنید. انتظار نداشته باشید که یکی از این‌ها مصرف برق همه خانه شما را جوابگو باشد. البته بعضی از ژنراتور‌های سیار حتی می‌توانند یخچال فریزر شما را هم روشن نگه دارند.

۹. به خاطر داشته باشید که نه تلویزیون خواهید داشت، نه روشنایی کافی و حتی با خواندن هم نمی‌توانید سر خودتان را گرم کنید.

فقط وقتی که می‌خواهید به اطراف حرکت کنید از چراغ قوه‌های تان استفاده کنید. برای سرگرم شدن می‌توانید خودتان بازی‌هایی مخصوص تاریکی اختراع کنید مثل آهنگ خواندن یا تمرین هنر تاریخی «گفتگو با یکدیگر» که این روز‌ها دارد به فراموشی سپرده می‌شود! خلاصه در صورت امکان بازی کنید، ولی چراغ قوه را حرام نکنید!

در مواقع نبود برق، یک کتاب بخوانید تا وقت بگذرد. البته فراموش نکنید که این کار را فقط در نور روز انجام دهید. شب هنگام، بهترین کار، خواب است! وقتی که خواب هستید وقت خیلی سریع‌تر می‌گذرد؛ مخصوصا که هیچ کار دیگری به جز انتظار کشیدن ندارید.

۱۰. یک فانوس الکتریکی (باتری خور) دم دست داشته باشید.

این فانوس‌ها برای روشن کردن اتاق خیلی بهتر از چراغ قوه عمل می‌کنند. همچنین یک «دربازکن» را جایی که راحت بتوانید پیدایش کنید نگهداری کنید تا بتوانید با آن، درِ کمپوت و کنسرو‌ها را باز کنید.

۱۱. یک رادیوی باتری خور برای این مواقع اضطراری کنار بگذارید تا از اخبار ضروری و اوضاع و احوال بی خبر نمانید.

گوشی‌های هوشمند سریع شارژشان را از دست می‌دهند، پس خریدن یک «پاوربانک» درست و حسابی هم فکر بدی نیست!
 
منبع: برترین ها
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار