کد خبر: ۳۸۸۰۰
تاریخ انتشار : ۰۹:۲۷ - ۲۷ مرداد ۱۳۹۸
سخنگوی صنعت برق درمورد نحوه تعامل این صنعت با بخش خصوصی توضیح داد: درحال حاضر خرید تضمینی طبق روال قبل است. درواقع تا کنون از آن‌ها برق را به صورت تضمینی خریداری می‌کردیم و از این به بعد هم به همین روال است، اما با این تفاوت که در ابتدای کار مناقصه برگزار می‌کنیم. برای مثال اعلام می‌کنیم تصمیم به تاسیس نیروگاه برای تامین برق یک منطقه خاص داریم و متقاضیان در مناقصه شرکت می‌کنند و قیمت می‌دهند. کسی که کم‌ترین قیمت را پیشنهاد کند برنده خواهد شد.

به گزارش برق نیوز، سخنگوی صنعت برق ضمن تشریح تغییر تعامل این صنعت با بخش خصوصی برای تاسیس نیروگاه، از شرایط و چگونگی فروش برق به وزارت نیرو خبر داد.

مصطفی رجبی مشهدی ، با اشاره به قرارداد‌های صنعت برق با بخش خصوصی اظهار کرد: قرارداد‌های متنوعی در این حوزه وجود دارد، اما متعارف‌ترین قرارداد ECA یا همان توافق تبدیل انرژی است. در این قرارداد برای هر مترمکعب گاز پنج تومان به نیروگاه‌ها فروخته می‌شود و هفت سال به صورت تضمینی از آن‌ها برق می‌خریم. نرخ خرید تضمینی برق همانند گذشته حدود ۱۰۰ تومان است و هر کیلووات ساعت آن را به مردم به طور متوسط ۷۵ تومان می‌فروشیم. این فرآیند باعث شده به دلیل مابه‌تفاوت نرخی که تکلیف شده است با نرخی که می‌فروشیم، بدون اثر نرخ گاز، به صورت مطالبات ما از دولت باقی بماند.

وی با بیان اینکه صنعت برق از دولت بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد تومان طلب دارد، گفت: این درحالی است که سال قبل بیش از ۱۱ هزار میلیارد تومان را با دولت توسط اوراق تسویه که در بودجه پیش‌بینی شده بود تسویه کردیم. اگر تولیدکنندگان برق بدهی بانکی داشتند، بدهی آن‌ها را با مطالبه خودمان از دولت تهاتر می‌کردیم. درحال حاضر به پیمانکاران بالغ بر ۳۰ هزار میلیارد تومان بدهکار هستیم که بخشی از این بدهی مربوط به نیروگاه‌های بخش خصوصی است که از ما طلب دارند.

او ادامه داد: در واقع نتوانستیم پول برقی که به ما فروخته‌اند را پرداخت کنیم. بخشی از این بدهی هم مربوط به پیمانکارانی است که در کار احداث شبکه و پست‌های انتقال و توزیع هستند. اگر بانک‌ها کمک کنند و صندوق توسعه وام دهد، شاید ورود بخش خصوصی به نیروگاه‌سازی اقتصادی باشد.

وی با بیان اینکه اقتصاد صنعت برق وضعیت مطلوب ندارد افزود: سالی ۵۰۰۰ میلیارد تومان بدهی به دلیل ما به‌التفاوت ایجاد می‌شود که با فرصت‌های قانونی مانند اوراق تسویه در سال ۱۳۹۷ می‌توان بخشی را تسویه کرد.

برگزاری مناقصه برای بخش خصوصی

سخنگوی صنعت برق درمورد نحوه تعامل این صنعت با بخش خصوصی توضیح داد: درحال حاضر خرید تضمینی طبق روال قبل است. درواقع تا کنون از آن‌ها برق را به صورت تضمینی خریداری می‌کردیم و از این به بعد هم به همین روال است، اما با این تفاوت که در ابتدای کار مناقصه برگزار می‌کنیم. برای مثال اعلام می‌کنیم تصمیم به تاسیس نیروگاه برای تامین برق یک منطقه خاص داریم و متقاضیان در مناقصه شرکت می‌کنند و قیمت می‌دهند. کسی که کم‌ترین قیمت را پیشنهاد کند برنده خواهد شد.

رجبی ادامه داد: نیروگاه‌هایی که دوره پنج یا هفت ساله خرید تضمینی از آن‌ها تمام می‌شود باید برق خود را در بازار عمده فروشی برق، به فروش برسانند. در بازار عمده فروشی قیمت برق حدود ۵۰ تا ۶۰ تومان و گاز ۵۰ ریال است. آن‌ها گاز را می‌گیرند و تبدیل انرژی می‌کنند و در نهایت برق تحویل می‌دهند. کار در بازار عمده فروشی به این صورت است که بازار به نمایندگی از طرف مصرف کنندگان برای هر ساعت مناقصه برگزار می‌کند و همه نیروگاه‌های ایران در آن شرکت می‌کنند و به مصرف کننده به صورت عمده می‌فروشد. در آن سوی ماجرا تعرفه تعیین کننده است.

وی از سبک‌سازی بازار عمده فروشی برق خبر داد و اظهار کرد: کاری که قصد داریم انجام دهیم این است که بازار عمده فروشی که توسط دولت برگزار می‌شود را سبک می‌کنیم. شرکت مدیریت شبکه برق برگزار کننده مناقصه است. برای این منظور از ساز و کار بورس استفاده می‌کنیم تا فروشنده و خریدار خودشان باهم به توافق برسند. در فاز اول برای مشترکین بالای پنج مگاوات صنعتی مقررات را ابلاغ می‌کنیم و بعد از آن شرایط را برای مشترکین زیر پنج مگاوات فراهم می‌کنیم. در این شرایط مصرف کننده می‌تواند برنامه‌ریزی کند.
منبع: ایسنا
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۸ - ۱۳۹۸/۰۵/۲۷
0
0
صحبت های سخنگو مملو از اشکالات فنی و اقتصادی است که در فرصت مناسب به ان خواهیم پرداخت ولی در این مجال کوتاه به این بسنده میشود که اگر قرار باشد خریدار و فروشنده برق مثل خریدار و فروشنده گوشت، برنج، خودرو و خیلی از بازارهای دیگر در بازار مربوطه معامله کنند دیگر نیازی به دخالت دولت، مدیریت شبکه و وزارت نیرو ندارد. وزارت نیرو و توانیر باید بداند بزرگترین مشکل و مانع کارکرد صحیح بازارها از جمله بازار برق، دخالت( مقررات)دولت و شرکت های دولتی است.
علت اینکه از سال 78 تا کنون بازار برق ایران نتوانسته حتی متولد شود دخالت های بسیار شدید دولتی ها( وزارت نیرو و توانیر)است. اینها باید بدانند علم اقتصاد بسیار پیچیده است چنان پیچیده و تاثیر گذار است که مدیریت جهان را بر عهده گرفته است. کسانی که اصول ساده و محدود برق را به خوبی نمی شناسند چگونه میتوانند پیچیدگی های اقتصاد را درک کنند. تنها فقط باید گفت بازار را رها کنید تا ازادانه کار کند.
ملابرق شیرازی
|
Germany
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۸/۰۶/۰۱
0
0
یه روز ملا نصر الدين براي تعمير بام خانه خود مجبور شد مصالح ساختماني را بر پشت الاغ بگذارد و به بالاي پشت بام ببرد. الاغ هم به سختي از پله ها بالا رفت.



ملا مصالح ساختماني را از دوش الاغ برداشت و سپس الاغ را بطرف پايين هدايت كرد. ملا نمي دانست كه خر از پله بالا مي رود، ولي به هيچ وجه از پله پايين نمي آيد. هر كاري كرد، الاغ از پله پايين نيامد. ملا الاغ را رها كرد و به خانه آمد كه استراحت كند. در همين موقع ديد الاغ دارد روي پشت بام بالا و پايين مي پرد. وقتي كه دوباره به پشت بام رفت، مي خواست الاغرا آرام كند كه ديد الاغ به هيچ وجه آرام نمي شود. برگشت و بعد از مدتي متوجه شد كه سقف اتاق خراب شده و پاهاي الاغ از سقف آويزان شده است بالاخره الاغ از سقف به زمين افتاد و مرد. بعد ملا نصرالدين گفت لعنت بر من كه نمي دانستم كه اگر خری به جايگاه رفيع و پست مهمي برسد، هم آنجا را خراب مي كند و هم خودش را مي كشد.
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار