کد خبر: ۴۱۲۳۰
تاریخ انتشار : ۱۶:۲۸ - ۱۶ فروردين ۱۳۹۹
شاید برای خیلی از کاربران حتی ۱ بار هم این اتفاق نیفتاده باشد، برق گرفتن توسط بدنه کیس کامپیوتر یا لپ تاپ . این مسئله برای انسان نمی‌تونه مشکل ساز شود، چون جریان و ولتاژی که این شوک الکتریکی دارد کم می باشد.
سرویس آموزش و آزمون برق نیوز، شاید برای خیلی از کاربران حتی ۱ بار هم این اتفاق نیفتاده باشه، برق گرفتن توسط بدنه کیس کامپیوتر یا لپ تاپ رو میگم. اما خب بعضی از دوستان شکایت داشتن که چرا وقتی دست به لپ تاپ می‌زنیم یه برق کوچولو ما رو میگیره و شوک الکتریکی میده. این مسئله برای انسان نمی‌تونه مشکل ساز بشه، چون جریان و ولتاژی که این شوک الکتریکی داره کمه. اما خب بالاخره همش استرس برق گرفتگی همراه آدم هست.

چرا گاهی بدنه لپ تاپ و کیس کامپیوتر برق دارد؟
علت برق گرفتگی توسط بدنه کامپیوتر

ببینید ما یه شبکه سراسری برق داریم که سهم خونه‌های ما از این شبکه یه سیم فاز و یه سیم نول هست. همیشه یادتون باشه که برای ایجاد برق یا همون جریان الکتریکی، الکترون باید از یه جا (فاز) شروع به حرکت کنه و از یه جای دیگه (نول) برگرده به شبکه مرکزی، پس وجود دو تا سیم واجبه.

به زبون ساده برق از فاز میره تو دستگاه برقی مثل کامپیوتر و لپ تاپ و از سیم نول دوباره به شبکه بر میگرده. اگر بنا به هر دلیلی بخشی از این برق به شبکه بر نگرده به صورت معلق روی بدنه فلزی دستگاه می‌چرخه و از هر طریقی می‌خواد به زمین (شبکه) برگرده. اینجاست که مبحثی به نام ارثینگ یا ارتینگ Earthing یا زمین کردن مدار الکتریکی پیش میاد تا جلوی این اتفاقات رو بگیره.

در واقع سیستم ارتینگ بیشتر برای حفاظت جان انسان‌ها و همچنین جلوگیری از صدمه دیدن وسائل الکتریکی طراحی شده. از سیستم ارتینگ تو خونه‌ها استفاده میشه و احتمالا میله‌های بلندی رو روی پشت بوم‌ها دیدید که بی خود و بی جهت (از نظر شما) رفتن بالا، اما این میله برای خنثی کردن صاعقه استفاده میشه و باعث تخلیه بار الکتریکی صاعقه به سمت زمین میشه. اگه اون میله یا کلا سیستم ارتینگ نباشه، احتمال داره موقع رعد و برق تلویزیون خونه شما بسوزه، به همین راحتی.

موقعی که کامپیوتر روشنه، اگه سیستم ارتینگ نباشه یا خوب کار نکنه روی بدنه برق میفته، در مورد لپ تاپ بیشتر در مورد لپ تاپ با بدنه آلومینیومی یا کلا فلزی این مسئله صدق میکنه. ضمنا موقعی که لپ تاپ به شارژر وصله این اتفاق میفته، چون شارژر مستقیم به برق مرکزی وصله وگرنه تو حالتی که از باتری استفاده میشه اینجوری نمیشه. اگه بشه باید عمیقا بررسی بشه، چون واقعا دیگه مشکل داره.

بدن انسان مقاومت الکتریکی داره، اما نه به اندازه‌ای که مارو مصون نگه داره، وقتی شما دست به بدنه فلزی لپ تاپ می‌زنید، مسیری برای تشکیل مدار الکترونیکی بسته میشه یعنی شما جزئی از مدار میشید و بار الکتریکی در بدن شما و زمین تخلیه میشه.

در کشور ما فعلا از سیستم ۳ شاخه استفاده نمیشه و ۲ شاخه داریم، در بعضی کشورا سیم ارت رو هم اضافه کردن و شده ۳ شاخه، یعنی هم سیم برق سه تا پایه داره و هم پریزهاشون ۳ تا سوراخ دارن. این مشکل یعنی برق داشتن بدنه لپ تاپ و کیس کامپیوتر به خاطر اینه که بنا به دلایل مختلف بخشی از جریان الکتریکی داخل دستگاه به صورت سرگردان میچرخه و زمین هم نمیشه.

راه حل مشکل برق دار بودن کیس کامپیوتر و لپ تاپ

اگه لپ تاپ یا تبلت جدید گرفته باشید حتما دیدید که دوشاخه دارن، ۳ شاخه هم دارن مخصوصا لپ تاپ‌ها. به خاطر همین مسئله است.

راه حلش اینه که ایران هم از سیستم ارتینگ سراسری استفاده کنه یعنی به جای اینکه تو خونه‌ها دوشاخه داشته باشیم ۳ شاخه باشه که یکی از اونا سیم ارت هست.

یه راه حل موقتیش هم اینه که خودتون یه زمین مجازی درست کنید به این شکل که بدنه لپ تاپ یا کیس کامپیوتر رو از طریق یه سیم به یه شی فلزی که داخل ساختمون یا زمین فرو رفته وصل کنید، امتحان کنید احتمالا مشکل تون رفع میشه. این روش استاندارد نیست و از طرفی توصیه قطعی نمیشه یعنی مسئولیت عواقبش پای خودتون، اما اگه به مسائل اینجوری آشنایی دارید امتحانش کنید.
 
منبع: elmefarda.com
ارسال نظر قوانین ارسال نظر
لطفا از نوشتن با حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید.
از ارسال دیدگاه های نا مرتبط با متن خبر، تکرار نظر دیگران، توهین به سایر کاربران و ارسال متن های طولانی خودداری نمایید.
لطفا نظرات بدون بی احترامی، افترا و توهین به مسئولان، اقلیت ها، قومیت ها و ... باشد و به طور کلی مغایرتی با اصول اخلاقی و قوانین کشور نداشته باشد.
در غیر این صورت، «برق نیوز» مطلب مورد نظر را رد یا بنا به تشخیص خود با ممیزی منتشر خواهد کرد.
نتیجه عبارت زیر را وارد کنید
captcha =
وضعیت انتشار و پاسخ به ایمیل شما اطلاع رسانی میشود.
پربازدیدها
برق در شبکه های اجتماعی
اخبار عمومی برق نیوز
عکس و فیلم
پربحث ترین ها
آخرین اخبار